Het Nieuwe Kijken EN Doen Blog

Gooi die procedures opzij, denk mee en handel!

16-10-2017

Gooi die procedures opzij, denk mee en handel!

Op vrijdag zou mijn maanden werk beloond worden. Het fotoboek voor mijn ouders wordt geleverd. Dit ter ere van de verjaardag van mijn moeder die zondag 70 wordt. Op dit feest zouden wij dit mooie boek geven. Zouden ja (dacht ik even) …. Totdat!

‘Sorry mevrouw, verkeerd gesorteerd,’ zegt de mevrouw van de klantenservice van DHL. Mijn waardevolle boek is blijkbaar in een verkeerd distributiecentrum terecht gekomen. Kan gebeuren niet waar? Dan verwacht ik wel dat het snel opgelost wordt. En we hebben te maken met een bedrijf dat snel levert. Dus dat moet goed komen, toch?

Je wilt binnen de lijntjes kleuren!

17-04-2017

‘Je wilt binnen de lijntjes kleuren!’ Verbaast kijk ik mijn fitness trainer Mike aan. ‘Ja, je wilt weten hoe vaak je de oefening moet doen,’ gaat hij verder. ‘Waarom wil je dat weten? Je doet de oefening gewoon net zo lang tot het niet meer lukt.’

Ik stribbel tegen, ik wil gewoon een kader. Zo gek is het toch niet om te weten of ik in de buurt kom van wat ik eigenlijk zou moeten doen? 

Toegevoegde Waarde, wat is dat?

10-02-2017

‘Irene, wat versta jij onder toegevoegde waarde?’ Dit is de vraag die ik van een klant uit de zorgsector kreeg. Ik laat de woorden tot mij doordringen. Toegevoegde waarde, een waarde die toevoegt, een toevoeging van waarden, waardevol. Het zegt zoveel en tegelijkertijd is het onduidelijk. Waarom eigenlijk?

Ik wil meer doen met mijn creativiteit!

01-11-2016

Met veel zin stap ik in mijn auto, op weg naar het geven van mijn eerste workshop bij GGD West-Brabant. Mijn hart bonst wat harder wanneer ik er ben en door de schuifdeuren naar binnen stap. Ik neem de omgeving in mij op en het is net of ik in een ziekenhuis ben. Mensen wachtend op stoelen voor een spreekruimte, overwegend wit en aan de linkerkant een vriendelijk ogende receptioniste. 

Ik kijk door een andere bril!

29-09-2016

"Opgelucht, uitgeput, dankbaar en door en door nat geregend. Grote held!!" Dit was het appje dat ik kreeg nadat ik de workshop had gegeven. Wat doe ik toch mooi werk en wat gaaf om iemand weer zo verder te helpen! Het was hard werken, maar de onderste steen kwam boven. Vanuit bewustwording naar beweging, maar eerst even uitrusten nu :) 

 

Het werkt!

02-06-2016

Het werkt!

Ik weet het uit ervaring: dingen doen waar niet je gevoel is gaat niet goed. Zonder dat je het door hebt verlies je een stukje van jezelf. Ik heb hier van geleerd. Ik heb een workshop ontwikkeld waarmee ik mijzelf heb geholpen, maar ook zeker anderen. Het werkt!